Co je štěstí? Jak jej získat?

V první řadě se musíme zamyslet, jaká je vlastně definice štěstí. Jestliže to vůbec lze, jelikož každý člověk může být šťastný jiným způsobem a z jiných hodnot. Obecně se ale dá říct, že šťastný člověk prožívá jakési radostné naplnění života a cítí osobní pohodu. V druhém smyslu lze chápat štěstí jako náhodnou událost, u které nemáme žádné přičinění – například výhra v loterii.

Jak již bylo řečeno, každý vnímáme štěstí odlišně. Někdo vnímá pocit štěstí ve svém bohatství a možnostech si co nejvíce všeho dopřát a žít v blahobytu. Další člověk pociťuje štěstí, když má nablízku spokojenou rodinu. A existuje i člověk, který je natolik nespokojený, že štěstí necítí vůbec. Z velké části je štěstí v našich rukách a platí zde to, že jak si kdo ustele, tak si i lehne. A jak vašemu štěstí pomoci?
1)      NEČEKEJTE NA PŘEVRATNÉ UDÁLOSTI A VĚCI
Pokud se budete radovat z maličkostí, jako je hezké počasí nebo to, že se vám extra povedl nedělní oběd, pocítíte pocit štěstí snadněji. Záleží na vašem vnímání. Štěstí je plno kolem nás, jen je potřeba jej vnímat.
 
2)      SÍLA MYSLI FUNGUJE
Jestliže máte optimistickou mysl a věříte, že štěstí přijde, pak skutečně na sebe nenechá dlouho čekat a vy ucítíte  pocit naplňujícího štěstí. Naopak pesimistické myšlenky opravdu zafungují a nic se vám nebude dařit.
 
3)      ROZPOZNEJTE ŠTĚSTÍ
Jakmile vám štěstí zaklepe na dveře, pusťte jej dál. Berte každou novou věc, jako příležitost ke štěstí. Naučte se štěstí rozpoznávat v běžných situacích.
 
4)      MÁTE PRÁVO BÝT ŠŤASTNÍ
Nemějte pocit, že si štěstí vlastně nezasloužíte. Každý má právo na to být šťastný. Šťastný člověk nemá potřebu ubližovat, ale pomáhat.
 
5)      ŠTĚSTÍ PŘITAHUJE DALŠÍ ŠTĚSTÍ
Je to jako sněhová koule. Pocítíte štěstí z maličkostí a vidíte ho kolem sebe spousty. To přivolává větší a větší štěstí.
A na závěr jeden moudrý citát:
Některé věci je lepší prožívat než definovat. Štěstí mezi ně určitě patří.